Kraniel Osteopati

Kraniel osteopati er en behandling der faciliterer den elektriske transmission i nervesystemet. Elektrisk aktivitet transporteres over nerveimpulser via godt 100 mia. nerveceller i hele kroppen. Kommunikationen kan desuden foregå via signalstoffer imellem celler, samt hormonelt. Det kan minde om det fine netværk af lys, der forbinder mennesker i en hovedstad.

foto

En sund organisation af kommunikationen i nervesystemet kan hæmmes af f.eks. piskesmæld, udtalte kompensatoriske mønstre, fødsel, arvæv, tand regulering, længere varende belastende forhold m.m. Behandlingen assisterer cirkulationen af næringsstoffer, samt udskillelsen af restprodukter og finjustere derved kommunikationen i kroppen.

 

 

 

 

Hvor mange behandlinger har jeg brug for?
Antallet af sessioner afhænger af hvor længe du har haft problemet og din generelle sundhedstilstand. Der opstår ofte positive forandringer allerede under første og anden session. Jeg anbefaler et introduktionsforløb på tre behandlinger med en uges mellemrum. Udfra dette tilrettelægges det videre behandlings forløb, hvis påkrævet.

 

Hvordan foregår en behandling?
Kraniel osteopati foregår ved en let og nænsom berøring, derfor mærker du ikke nødvendigvis en udtalt fysisk kontakt, selvom du kan opleve forandringer undervejs og efterfølgende, som kroppen justere sig. Stimuli som tryk og vibrationer igennem berøring bliver opfanget af sensoriske receptorer og omdannet til elektrisk aktivitet, der transmiteres i form af nerveimpulser tilbage til centralnervesystemet. Derfor kan behandleren sidde ved f.eks. fødderne og have kontakt til nerve systemet.

Hvad kan jeg forvente?
Normalt genopstår problemet ikke med mindre du udsættes for tilsvarende belastning. Til eksempel vil en atlet oftest have behov for at indgå i et opfølgende og forebyggende behandlings program, da belastningen er vedvarende.