Craniel osteopati

Historier fra klinikken – om piskesmæld

Vibeke Stroustrup om sin erfaring med osteopati

Hvorfor søgte du behandling?
Jeg ville have min krop tilbage uden at smerter fyldte det meste.
Jeg har en 14 år gammel piskesmælds- og hovedpineproblematik fra en bilulykke. Hovedpine, smerter og nedsat bevægelighed har begrænset min livskvalitet.

Har behandlingen haft nogen effekt?
Jeg fik 6 behandlinger og ja, det forandrede klart! Det har øget min opmærksomhed på særligt vejrtrækningen. Jeg har lært teknikker til at håndtere hovedpinen, og ofte svinder smerterne ved øvelserne. Jeg er blevet gladere for min krop, som opleves mere sammenhængende.
Osteopatien har givet mig færre hovedpiner og smerter, mere fleksibilitet i både min krop og mine tanker (jeg kan nu mere end jeg hidtil har troet).

Hvordan vil du beskrive behandlingen?
Sophie mobiliserede mine led, bevægede kroppen igennem, fokuserede på områder af kroppen ved at berøre, bevæge og også spørge ind til emner, som jeg måske havde glemt i kampen på at ignorere smerter. Hjemmearbejdet har været vigtigt for mig; både de mentale, kropslige og fx det at bruge stemmen på ny måde.

Vil du dele fire gode vaner fra din hverdag, som tilfører dig overskud og balance i livet?
Pilates helst tre gange ugentligt
Ler sammen med min mand, krammer og kysser mest muligt
Prøve nyt, fx cykle
Spise bevidst og med nydelse

P.S. Min 80 årige far har fået 3 behandlinger hos osteopat i Vestjylland. Han har ikke kunne gå 1 km sammenlagt uden store smerter det sidste år. Efter behandlingerne går han nu igen mange timer, ofte dagligt, med stor glæde.

Vibeke Stroustrup
Ergoterapeut