Pilates træning

Historier fra klinikken – om hovedpine & nakkesmerter

Jane Horsdal om sin erfaring med osteopati

Hvorfor valgte du osteopati?
Jeg fik det anbefalet af en psykomotorisk terapeut, fordi det er en meget blid og nænsom metode.

Hvad ønskede du at få hjælp med?
Hovedpine og nakkesmerter efter et cykelstyrt, hvor jeg slog hovedet i jorden og fik hjernerystelse. Og så igen, da jeg gled på vores sommerferie og slog knæ og ankel – hvilket fremkaldte hovedpine og nakkesmerter igen.

Har behandlingen haft nogen effekt?
JA! Jeg har ikke hovedpine længere! Og nakken har det udmærket.

Hvordan vil du beskrive behandlingen?
Tja, umiddelbart synes jeg jo ikke, at behandleren gør noget som helst. Hun lægger sine hænder forskellige steder på min krop (typisk ved anklerne, under korsbenet, mellem skulderbladene og ved hovedet), og selvom jeg ikke kan mærke, at hun gør andet end det, så kan jeg mærke, at der sker noget i min krop. Jeg har både oplevet en fornemmelse af at hele kroppen tippede og fornemmelse af træk i sener og muskler både i hofte-, nakke- og ankelområdet. Og efter behandlingerne har jeg flere gange oplevet, at min krop føltes anderledes og fornyet.

Vil du dele fire gode vaner fra din hverdag, som tilfører dig overskud og balance i livet?
Jeg øver mig i at gøre en ting af gangen
Jeg vinterbader
Det meste af tiden spiser jeg ikke sukker
Jeg krammer og kysser mine børn mange gange hver dag

Jane Horsdal Gammelgaard, psykomotorisk terapeut, DAP
www.kroppens-vej.dk